چگونه از ایجاد سوء تفاهم بین خود و همسرتان جلوگیری کنید؟(قسمت اول)

چگونه از ایجاد سوء تفاهم بین خود و همسرتان جلوگیری کنید؟(قسمت اول) : یک رابطه مستحکم نیازمند جلوگیری از وقوع سوء تفاهمات است که بین شما و همسرتان شکل می گیرد . به صورت فعالانه به همسرتان گوش کنید و با دقت فکر کنید که او دقیقا چه حرفی می زند. زمانی که تصمیم گرفتید […]


چگونه از ایجاد سوء تفاهم بین خود و همسرتان جلوگیری کنید؟(قسمت اول) : یک رابطه مستحکم نیازمند جلوگیری از وقوع سوء تفاهمات است که بین شما و همسرتان شکل می گیرد .

به صورت فعالانه به همسرتان گوش کنید و با دقت فکر کنید که او دقیقا چه حرفی می زند. زمانی که تصمیم گرفتید که چه حسی نسبت به حرفی که همسرتان زده داشته باشید. با او صحبت کنید و احساساتتان را تمام و کمال ابراز کنید. همیشه با صداقت و ذهن باز با همسرتان برخورد.

همیشه به او گوش بدهید . گوش دادن به حرفهای همسرتان می تواند کمک کند که متوجه نیاز ها و خواسته هایش بشوید حتی اگر او با نظر و دیدگاه شما مخالف باشد گوش دادن مهم ترین قدم ابتدایی برای جلوگیری از ایجاد سوءتفاهم بین شما و همسرتان است.

به رفتار های غیر شفاهی و زبان بدن همسرتان دقت کنید. برای مثال : اگر از همسرتان بپرسید که آیا می خواهد با شما به دیدن فیلم بیاید و او صدایی مثل (اوهوم) از خودش در آورد با ابرو هایش را بالا انداخت و گفت (آره) به احتمال زیاد تمایل زیادی برای دیدن فیلم ندارد حتی اگر بگوید که می خواهد ببیند.

سوال بپرسید. در جهت تفسیر و نقل بیان همسرتان که چه می گوید ، شما باید سوال بپرسید که ایا چیزی باقی مانده است که شما نفهمیدید یا بخواهید درباره اش اطلاعات بیشتری داشته باشید یا خیر؟

احساستان را بروز دهید. گاهی وقت ها شناخت احساسات کار بسیار سختی می تواند باشد . شاید بدتان نیاید که بعضی احساساتتان را از خود دور و انکار کنید این مسئله خصوصا با احساسات منفی مثل ترس ، شرم و خجالت همراه است اما برای جلوگیری از ایجاد سوءتفاهم با همسرتان شما باید احساساتتان را شناسایی کنید،از سختی کار نترسید چون اهمیتی ندارد که چه قدر این کار سخت باشد.

برای شناختن احساسات و عواطف باید روی تفکرات و عقاید تان تمرکز کنید اگر فکر می کنید که چقدر از همسرتان تنفردارید ، احتمالا باید بسیار عصبانی باشید. اگر فکر می کنید که همسرتان چقدر فوق العاده است باید بسیار شاد باشید . اگر فکر می کنید که چقدر خوشبخت و قدر دان هستید که همسرتان در زندگی شما هست شما باید احساس عشق و قدر دانی را تجربه کنید.

برای شناختن عواطف تان لیستی از احساساتی که دارید را تهیه کنید و آن ها را روی یک برگه کاغذ بنویسید و تک تک به سراغ هر حس بروید مثلا لیستی از احساساتی مثل عصبانیت ناراحتی شادی و… بنویسید در طول لیست حرکت کنید و از خودتان بپرسید : آیا واقعا همچین حسی دارم؟ اگر نه از آن حس عبور کنید و آن را از لیست خط بزنید. اگر در حال تجربه کردن یک احساس خاص هستید دورش خط بکشید ، شما یحتمل در یک زمان مشخص یک احساس به خصوص را تجربه خواهید کرد.درست وقتی که عواطفتان را شناسایی کردید به خودتان اقرار کنید . مثلا بگویید ( من ناراحتم) ( من عصبیم)

احساستان را با همسرتان شریک بشوید. زمانی که احساساتتان را تشخیص دادید و شناسایی کردید آماده اید تا آن را با همسرتان به اشتراک بگذارید .  همسرتان عاشق شماست و برای شما اهمیت قائل است و به همین علت شما باید احساساتتان را با او به اشتراک بگذارید تا یک رابطه مستحکم و با صداقت را بسازید .

وقتی که احساستان را به او می گویید رو راست و شفاف باشید . به همسرتان در باره ی احساستان دروغ نگویید .

از جملات اتهامی مثل( تو باعث شدی من اینجوری بشم) استفاده نکنید. در عوض سعی کنید احساستان را خودتان به دوش بگیرید و مسئولیتش را به عهده بگیرید با گفتن جملاتی مثل : من احساس می کنم….

ابتدا احساستان را بیان کنید و سپس دلیل اینکه آن حس را دارید را بیان کنید . اگر احساس عصبانیت دارید بگویید : ( من خیلی عصبانی هستم به خاطر تمام اتفاقاتی که امروز صبح افتاد )

یک رفتار و موضع دوستانه را پیش بگیرید. اگر لحن تان نیشدار یا خصومت آمیز باشد همسرتان در مقابل شما جبهه خواهد گرفت و تبادل شما احتمالا به یک سوء تفاهم ختم می شود. اما اگر زبان بدن شما محترمانه ، دوستانه باشد و لحنتان توهین آمیز نباشد بین شما و همسرتان احتمال اینکه دچار سوء تفاهم بشوید بسیار کم خواهند شد.

شما می توانید از یک زبان بدن دوستانه استفاده کنید مثلا: دست هایتان را روی سینه تان قفل نکنید و به آرامی راه بروید . دست هایتان را در هوا مدام تکان ندید . روی میز مشت نکوبید . این فرم های شفاهی ارتباطی می تواند همسرتان را تحریک کند.

صدایتان را زبرو بم کنید . فریاد نکشید و به همسرتان فحش ندهید.

گه گاهی در طی گفت و گو به همسرتان لبخند بزنید تا کارشان را راحت کنید و آن ها را تشویق به برقراری ارتباط کنید تا او با شما رو راست و شفاف باشد و به شما حقیقتش را بگویید.

وقتی با هم ارتباط بر قرار می کنید صبور باشید.اگر در طی مکالمه با همسرتان احساس کسلی و خستگی کردید ، احتمال اینکه حرفی بزنید که باعث سوء تفاهم بشود بسیار زیاد می شود. برای پیشگیری از این مساله  نفس عمیق را امتحان کنید، چشم هایتان را ببندید و برای ۳ ثانیه از طریق بینی دم بگیرید و در ۵ ثانیه بعدی هوا را باز هم از طریق بینی بازدم کنید. تا جایی که نیاز است این کار را تکرار کنید .

روی موضوع اصلی تمرکز کنید . از کلی گرایی دوری کنید . به جزئیات اهمیت بدهید و رو راست باشید در طی مکالمه فقط روی مشکل و موضوع اصلی که شما و همسرتان را درگیر کرده است تمرکز کنید و ذهن تان را مشغول حاشیه نکنید . مثلا اگر همسرتان شما را خسته می کند نگویید 🙁 تو همیشه این کار را می کنی ) در عوض بگویید : (من از روشی که ما به هم واکنش نشون میدیم نا امیدم ) دقیقا توضیح بدهید که چرا احساس نا امیدی می کنید.

پای جدال شایع و همیشگیتان را به این بحث باز نکنید اگر ربطی به موضوع مورد بحثتان ندارد.

مثلا: اگر شما و همسرتان درباره شخصیت یک دوست مشترکتان حرف می زنید موضوع را به سمت کسی که شما یا همسرتان با او وقت می گذرانید منحرف نکنید . در عوض بگویید : بیا به موضوعی که داریم راجع بهش بحث می کنیم ادامه بدیم و بحث رو منحرف نکنیم

اگر همسرتان از اینکه شما همیشه کفش هایتان را در خانه به پا دارید شاکی است . سعی نکنید که رفتارتان را با عوض کردن موضوع توجیه کنید  یا موضوع را کلا عوض کنید و بگویید تو هیچ وقت ظرف ها را نمی شوری

به علاوه سعی کنید از پیش کشیدن شکایات و گله ها یی که از یک دیگر دارید در طی بحث خود داری کنید . دست کاری کردن موضوع بحث می تواند باعث سوءتفاهمات جبران نا پذیری بشود. مثلا نگویید (تو هیچ وقت وقتی وارد خانه می شوی پاتو نمی شوری ) وقتی که موضوع بحث در باره این است که همسرتان فراموش کرده که از تره بار میوه بخرد!!!!

واقع گرا باشد. عادلانه گفت و گو کنید و با قضاوت صحیح با همسرتان در طی مکالمه بر خورد کنید.

اگر نیاز است عذر خواهی کنید. اگر متوجه شدید که همسرتان را گیج کرده اید یا حرفی زده اید که واقعا چیزی که او برداشت کرده است نبوده از او عذر خواهی کنید. مثلا: اگر چیزی  گفته اید که باعث شده همسرتان بپرسد: ( منظورت از حرفی که زدی چی بود؟ ) شما باید پاسخ بدهید (متاسفم اجازه بده بیشتر توضیح بدم) این گفت و گو باعث می شود که سوء تفاهمی که شما باعث به وجود آمدنش بوده اید را حل کنید و از به وجود آمدن سوء تفاهمی که در آینده بر پایه این سوء تفاهم اولیه بنا شده اند نیز جلو گیری کند. .

وقتی گفت و گویتان تمام شد به هر مبحثی که پرداخته شد وا کنش نشان بدهید. شاید به این نتیجه برسید که به همسرتان یک عذر خواهی بدهکارید . اگر نیاز است بگویید : ازت ممنونم که با من حرف زدی امروز ، الان متوجهم که تو درست می گفتی و من واقعا ازت معذرت می خوام)

مثلا اگر همسرتان از اینکه شما ادعا کرده اید که راس ساعت ۱۰ خانه خواهید بود ولی ساعت ۲ به خانه آمده اید ناراحت است و شما متوجه شده اید که زبان مبهم شما باعث به وجود آمدن چنین سوء تفاهمی شده است بگویید : (وای من خیلی متاسفم . من حرفم رو خیلی مبهم زدم دفعه بعد بیشتر حواسم رو جمع می کنم)

لطفا جهت دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره با شماره های ۰۹۰۱۰۱۳۴۶۸۴ و ۰۲۱۸۶۰۱۵۵۹۱ تماس حاصل فرمایید.