اختلال شخصیت مرزی و چالشهای اصلی اش

اختلال شخصیت مرزی و چالشهای اصلی اش : دو عامل ایجاد آشفتگی عاطفی در اختلال شخصیت مرزی مدت‌ها تصور می‌شد که یکی از ویژگی‌های بارز اختلال شخصیت مرزی است، ناتوانی در سنجش احساسات دیگران و سپس تنظیم احساسات خود چیزی است که می‌تواند زندگی افراد مبتلا به این اختلال را به شدت چالش‌برانگیز کند. شاید […]


اختلال شخصیت مرزی و چالشهای اصلی اش : دو عامل ایجاد آشفتگی عاطفی در اختلال شخصیت مرزی مدت‌ها تصور می‌شد که یکی از ویژگی‌های بارز اختلال شخصیت مرزی است، ناتوانی در سنجش احساسات دیگران و سپس تنظیم احساسات خود چیزی است که می‌تواند زندگی افراد مبتلا به این اختلال را به شدت چالش‌برانگیز کند.

شاید کسی که شما به او اهمیت می دهید از روانشناس تشخیص بردرلاین گرفته باشد  یا به نظر می رسد برخی از علائم  بی ثباتی، مشکلات در دلبستگی و عدم وجود مرزهای مشخص را دارد.

زمانی که همه چیز اشتباه پیش میرود چه اتفاقی می افتد ؟ این فرد چه واکنشی نشان می دهد؟ ممکن است در موقعیتی قرار بگیرید که باید عاقل  باشید و سعی  کنید فرد را آرام کنید. به نظر می رسد از دست دادن کنترل عاطفی اغلب در موقعیت هایی رخ می دهد که افراد دیگر هم حضور دارند ، که اغلب به این معنی است که شما به عنوان (دیگری) هدف هستید.

همانطور که شما به دلیل جزئی ترین احساسات  مورد سرزنش و انتقاد قرار می گیرید، از خود می پرسید که آیا هیچ شانسی برای کمک به این فرد وجود دارد که تا حدودی بتواند خودش را کنترل  کند.

این واکنش عاطفی شدید در افراد بردرلاین  نه تنها زندگی را دشوار می کند، بلکه می تواند مجموعه ای از پیامدهای منفی برای خودشان  هم  ایجاد کند. افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی اغلب احساس خشم و طرد شدن را در کسانی که بیشتر به آنها اهمیت می دهند برمی انگیزند. با این حال، زمانی که در موقعیت‌های اجتماعی معمولی قرار می‌گیرند، از جمع‌های خانوادگی گرفته تا گپ زدن های دوستانه در  محل کار، ممکن است رنج ببرند. تحقیقات   نسبتا کمی در مورد تنظیم هیجان  در موقعیت های ارتباطی  که باعث از دست دادن کنترل می شود، وجود دارد. “زمینه های ارتباطی، رایج ترین و قوی ترین محرک های احساسات هستند.”

 

تنظیم هیجان در ارتباطات در اختلال شخصیت مرزی

علاوه بر این، “مشکل در   تحمل احساسات یک ویژگی اساسی در  آسیب شناسی روانی است.” بنابراین،  تنظیم هیجان در ارتباطات   (IER)،   می تواند کلید درک اشکال آسیب شناسی روانی، از جمله اختلال شخصیت مرزی، که در آن آشفتگی عاطفی چنین نقش مهمی را  ایفا می کند، ارائه دهد.

در موقعیت ها ی  مضطرب کننده ، افراد ی که دارای تنظیم هیجان  ارتباطی  بالایی هستند  ، می توانند در راهبردهای کاهش استرس مانند پیدا کردن  حمایت اجتماعی و همدردی از افراد مهم زندگی خود اثر بخش باشند. بر خلاف کسانی که فاقد کنترل عاطفی هستند.این افراد  می‌توانند احساسات خود را به شیوه‌ای آرام و بدون تنش به دیگران  بگویند. یکی دیگر از استراتژی های تطبیقی تنظیم هیجان ارتباطی   ، استفاده از حل مسئله برای مقابله با یک موقعیت ناراحت کننده عاطفی است.

اطمینان جویی بیش از حد  

دریافت توصیه های عملی یکی دیگر از راهبردهای مقابله ای شناخته شده است که هم می تواند احساس بهتری در افراد ایجاد کند و هم موقعیت های دشوار را حل کند.اطمینان جویی بیش از حد یکی از آن راهبردهای مقابله ناسازگار است. در کوتاه مدت، جستجوی اطمینان ممکن است ناراحتی شما را کاهش دهد، که تنها به بیشتر شدن  استفاده شما از آن کمک می کند. با این حال، به عنوان یک استراتژی بین فردی، آن دسته از افرادی را که باید دائماً به شما کمک کنند تا از احساس بد  عاطفی خود بیرون بیایید، شمارا ترک میکنند . دومین استراتژی ناسازگار ، تخلیه است، که در آن سعی می کنید با رها کردن همه چیز به شکل فریاد زدن و جیغ و داد کردن ، احساس بهتری در خود ایجاد کنید.

با این حال، وقتی این کار را انجام می‌دهید، مردم دوست ندارند در اطراف شما باشند، بنابراین این به شما  کمکی نمی‌کند، بلکه شما را منزوی‌تر و ناراضی‌تر می‌کندیکی از دلایلی که باعث می شود افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی  تنظیم هیجان ضعیفی داشته باشند  این است که آنها ممکن است در موقعیت‌هایی بزرگ شده باشند که ابراز شدید احساساتشان – تخلیه – توسط کسانی که از آنها مراقبت می‌کردند، تقویت شده باشد.

اگرچه ممکن است تا حد زیادی نادیده گرفته شده باشند، یا احساس کنند، والدینشان    گهگاه سعی کرده اند وقتی از کنترل خارج شده اند، آنها را آرام کنند. این الگوی تشویق کننده ، رفتار تخلیه را تقویت میکند، و این افراد را در بزرگسالی وادار میکند  تا زمانی که از دیگران ناراحت هستند، به طغیان خود ادامه دهند. یک ازمون برگزار شد   ، که در آن شرکت کنندگان خود را در سه موقعیت مختلف استرس زا بین فردی تصور می کردند.حال شما  هر یک از اینها را بخوانید و سپس ببینید فکر می‌کنید در پاسخ‌ها به کجا امتیاز می‌دهید:

 

۱)     از پروژه ای که باید برای مدرسه یا محل کار تکمیل کنید احساس ناراحتی می کنید. آخرین مهلت فردا است، و شما نگران هستید که هیچ راهی وجود نداشته باشد که بتوانید تمام کارها را به پایان برسانید.۲)     شما و شخصی که برایتان بسیار اهمیت دارد ، دعوا کرده اید. شما واقعاً به رابطه اهمیت می دهید و می خواهید همه چیز درست شود. تازه دعوای دیگه ای داشتید.۳)     احساس می کنید دوستانتان از شما دوری می کنند. هر وقت به یکی از آنها زنگ میزنی سرشان شلوغ است. شما می خواهید یک زندگی اجتماعی داشته باشید و مورد پسند واقع شوید. یک روز شنیدی که یکسری از دوستانت بدون تو برای شام بیرون رفتند. برای هر سناریو، رتبه‌بندی‌های زیر را ارائه دهید (برخی از عبارت‌ها با توجه به سناریو متفاوت است، اما این موارد کلی هستند) در این شرایط، شما (از ۰ تا ۱۰۰) احساس ناراحتی و ناراحتی شدید میکنید یا نمی کنید.برای اینکه احساس بهتری داشته باشید، چقدر احتمال دارد:صدای خود را بلند کنید یا از مسئول آن شکایت کنید.حواس خود را از احساسی که دارید منحرف کنید.

از همکاران یا همکلاسی های خود در مورد ناعادلانه بودن وضعیت شکایت کنید.به سادگی به احساسات خود توجه کنید.از احساس یا نشان دادن ناراحتی خود اجتناب کنید.به تماس (پیامک، تماس و غیره) با دوستان و عزیزان خود ادامه دهید.به درخواست اطمینان ادامه دهید.رتبه بندی پریشانی عاطفی در مقیاس ۰ تا ۱۰۰ نشان می دهد که وقتی از نظر ارتباطی ناامید یا طرد می شوید، چقدر پریشان می شوید. هیچ راهی برای فرار از موقعیت‌های چالش‌برانگیز احساسی در زندگی وجود ندارد، اما برای افرادی که احساس می‌کنند نمی‌توانند با آن کنار بیایند، این معیار راه‌های جدیدی را برای به دست آوردن کنترل عاطفی پیشنهاد می‌کند که می‌تواند به رضایت‌بخش‌تر شدن زندگی‌شان کمک کند.

لطفا جهت دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره با شماره های ۰۹۰۱۰۱۳۴۶۸۴ و ۰۲۱۸۶۰۱۵۵۹۱ تماس حاصل فرمایید.