حد و مرز  در زندگی مشترک

حد و مرز  در زندگی مشترک یکی از مشکلات رایج در روابط این است که حد و مرز های خود را نمی شناسیم و اجازه می دهیم طرف مقابل رفتاری انجام دهد که تحمل آن را نداریم . در چنین شرایطی به نظر ما می رسد از حد و مرز های ما رد شده است […]


حد و مرز  در زندگی مشترک

یکی از مشکلات رایج در روابط این است که حد و مرز های خود را نمی شناسیم و اجازه می دهیم طرف مقابل رفتاری انجام دهد که تحمل آن را نداریم . در چنین شرایطی به نظر ما می رسد از حد و مرز های ما رد شده است . اگر از کسانی هستید که حد و مرز ها، و خطوط قرمز خود را نمی شناسید روابط شما بسیار شکننده می شود. هر لحظه امکان دارد به خاطر این که شما مرز های خود را اعلام نمی کنید و دیگری مرز های شما را تشخیص نمی دهد از حدود قرمز شما رد شود و بعد نتوانید با این مساله کنار بیایید.

چرا حد و مرز های خود را نمی شناسیم؟!

در واقع به ما اجازه ندادند که این افکار و احساس و رفتار خود را بشناسیم و عموماً از همان ابتدای کودکی از ما خواسته شده که احساس خود را برای جلب رضایت دیگران نادیده بگیریم. به نوعی به دیگران باج بدهیم تا ما را دوست داشته باشند و در این بین هویت واقعی ما گم شده است !

برای شناختن حد و مرز های خود :

در مواقع رای گیری و نظرخواهی مثلا برای سفارش غذا هر چه به ذهنتان می رسد را بیان کنید. نگفتن نظر شما باعث یادگیری نمی شود. نظر خود را در خصوص رفتن به سینما، بیرون رفتن با دوستانتان و لباس مورد علاقه خود بیان کنید فارغ از اینکه دیگران  نظر شما را تایید می کنند یا نه. برای بیان خواسته های خود تلاش کنید. البته که می دانیم ما به بیشتر خواسته های خود نمی رسیم اما حداقل نظرات شما شنیده خواهد شد .

* چگونه حد و مرز های دیگری را تشخیص دهم؟

یکی از مشکلات رایج این است که ما نمی توانیم حد و مرز های طرف مقابل را تشخیص دهیم و بدون این که متوجه باشیم حد و مرز های طرف مقابلمان را رد می کنیم و موجبات ناراحتی آنها را فراهم می کنیم.

یکی از دلایل ندیدن حد و مرز دیگران توجه نکردن یا ندیدن نشانه های ریز مخالفت در رفتار آنها است. در فرهنگ ایران غیر مستقیم صحبت کردن و تلاش برای مخالفت کردن به گونه ای که دیگری را ناراحت و معضب نکند گاهاَ موجب می شود که حد و مرز های اعلامی نادید گرفته شود. برای این که بتوانید حد و مرز دیگری را تشخیص دهید به نشانه های زیر دقت کنید.

۱)  اعتراض کردن ( اعتراض می تواند خیلی مستقیم یا خیلی در حاشیه اعلام شود )
۲) مورد تردید قرار دادن ( رفتارهایی از سکوت گرفته تا لجبازی می تواند نشانه تردید طرف مقابل باشد )
۳) دلیل آوردن های نامعقول برای رد کردن
۴) در مورد شما صحبت کند به جای این که نظر خود را بیان کند. ( پرداختن به شما و حاشیه رفتن از بیان مستقیم مخالفت خود )
۵) سکوت خصوصا وقتی از او درخواستی دارید.

بسیار رخ می دهد به خاطر نیازی که ما داریم نشانه های مخالفت کردن را نادیده می گیریم .  و این تبعاتی دارد از جمله اینکه طرف مقابل تحمل نکرده و مخالفت خود را سرسختانه ابراز می کند که در نتیجه ما ناراحت می شویم. و یا طرف مقابل در معذوریت قرار می گیرد و برخلاف خواست خود کاری را انجام می دهد. که در این شرایط این انفعال او را خشمگین می کند و باید منتظر خراب شدن و فرار کردن او از رابطه باشیم. یا در شرایط بدتر انتقام گرفتن کمترین تاوان رفتار ما است.

لطفا جهت دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره با شماره های ۰۹۰۱۰۱۳۴۶۸۴ و ۰۲۱۸۶۰۱۵۵۹۱ تماس حاصل فرمایید.