اختلال شخصیت را در همسرتان تشخیص دهید

اختلال شخصیت را در همسرتان تشخیص دهید چگونه دریابید که همسر شما دارای اختلال شخصیت است؟ هر انسانی می تواند خصیصه و معایب شخصی خود را داشته باشد. با این حال، در موارد غیر معمول، الگوهای ناسالم رفتار و افکار آنقدر شدید هستند که به عنوان یک اختلال شخصیت در نظر گرفته شوند. زندگی با […]


اختلال شخصیت را در همسرتان تشخیص دهید

چگونه دریابید که همسر شما دارای اختلال شخصیت است؟

هر انسانی می تواند خصیصه و معایب شخصی خود را داشته باشد. با این حال، در موارد غیر معمول، الگوهای ناسالم رفتار و افکار آنقدر شدید هستند که به عنوان یک اختلال شخصیت در نظر گرفته شوند. زندگی با شریکی که دارای اختلال شخصیت است می تواند مشکل ساز باشد، به خصوص اگر این اختلال تاکنون تشخیص داده نشده باشد. شما می توانید با آموزش خود در مورد گروه های مختلف یا “خوشه ها” ، اختلالات و علائمی که در شریک زندگی تان ایجاد می شود را تشخیص دهید و پی ببرید که آیا همسرتان ممکن است اختلال شخصیت داشته باشد یا خیر. سپس، باید برای اقدامات لازم، در جهت بهبود شریکتان اقدام نمایید.

 

تشخیص علائم اختلالات شخصیتی خوشه A

اختلالات خوشه A را بشناسید. اختلالات شخصیت خوشه A با رفتارهایی تعریف می شود که ممکن است برای افراد دیگر عجیب یا غیرعادی به نظر برسد. فردی که از این گروه دارای اختلال است، ممکن است افکار غیرعادی داشته باشد یا از تفکر تحریف شده رنج ببرد. مهارت های اجتماعی ضعیف و انزوای اجتماعی در افراد مبتلا به این اختلالات رایج است. اختلالات شخصیت پارانوئید، اسکیزوئید و اسکیزوتایپی در خوشه A گنجانده شده است. در تشخیص اختلال مطمئن شوید که به شریک زندگی خود  بیهوده برچسب نزنید، حتی اگر مشکوک به این اختلال است. اختلالات شخصیت طیفی از علائم را دارا است و ممکن است علائمی در فرد مورد نظرتان دیده شود اما لزوما اختلالی نداشته باشد. اگر متوجه شدید که علائم در زندگی او تداخل دارد، باید برای تشخیص به یک متخصص سلامت روان مراجعه کند

به این فکر کنید که آیا شریک زندگی شما بیش از حد به دیگران مشکوک است یا خیر.

اگر شریک زندگی شما معتقد است که افراد دیگر قصد دارند آنها را بگیرند یا علیه آنها توطئه می کنند، حتی اگر هیچ مدرکی وجود نداشته باشد، ممکن است به اختلال پارانوئید مبتلا باشد. این اختلال با بی اعتمادی، زود رنجی و رازدار بودن مشخص می شود. فرد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید ممکن است بیش از حد اعمال دیگران را بخواند یا فکر کند که دیگران از طریق رفتارهای بی ضرر به آنها نکات و پیام هایی ارسال می کنند. اگر شریک زندگی‌تان مکرراً شما را به خیانت متهم می‌کند، می‌تواند نشانه دیگری از  شخصیت پارانوئید باشد اما باید این امر را تشخیص دهید چرا که شاید فقط حسادت باشد. معیارهای تشخیصی می توانند با سایر رفتارها ترکیب شوند، بنابراین نمی توان همه رفتارها را به عنوان بخشی از یک اختلال در نظر گرفت.

توجه داشته باشید که آیا شریک زندگی شما در ایجاد روابط نزدیک مشکل دارد.

اگر شریک زندگی شما از نظر عاطفی منفعل به نظر می رسد و علاقه ای به گذراندن وقت با افراد دیگر ندارد، ممکن است به اختلال  اسکیزوئید مبتلا باشد. فرد مبتلا به شخصیت اسکیزوئید، دوستان، علایق یا اهداف کمی در زندگی خود دارد. میل شریکتان به صمیمیت و رابطه جنسی را در نظر بگیرید. بسیاری از افراد مبتلا به اختلال  اسکیزوئید میل جنسی کمی دارند یا اصلاً میل جنسی ندارند. این افراد همچنین ممکن است از صمیمیت عاطفی اجتناب کنند. اختلال  اسکیزوئید را با اختلال  اسکیزوتایپی یا اسکیزوفرنی اشتباه نگیرید. خوشه و تعدادی از علائم آنها مشابه است، اما افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید هذیان یا روان پریشی را تجربه نمی کنند.

به دنبال باورهای عجیب، جادویی یا هذیانی باشید.

فردی با ایده های عجیب و غریب، مهارت های اجتماعی ضعیف و تمایلات پارانوئیدی ممکن است به اختلال شخصیت اسکیزوتایپی مبتلا باشد. اگر شریک شما این اختلال را داشته باشد، ممکن است در تعاملات خود با دیگران عجیب و غریب جلوه کند. این افراد همچنین ممکن است در نشان دادن احساسات مناسب مشکل داشته باشند و به طور غیرمنطقی از افراد دیگر بترسند. به عنوان مثال، اگر شریک زندگی شما معتقد است که تله پاتیک است یا سعی می کند پیام های رمزگذاری شده را در تلویزیون انتخاب کند، این می تواند نشان دهنده اختلال شخصیت اسکیزوتایپی باشد. اختلال شخصیت اسکیزوتایپی همان اسکیزوفرنی نیست. این دو بیماری علائم مشابهی دارند، اما اسکیزوفرنی شدیدتر است.

 

شناسایی اختلالات شخصیتی خوشه B

با اختلالات خوشه B آشنا شوید. این گروه از اختلالات شخصیتی با رفتارهای نمایشی، تکانشی و بسیار هیجانی مشخص می شود. افراد مبتلا به این اختلالات اغلب در روابط شخصی خود مشکل دارند و برای ایجاد پیوندهای سالم و قابل اعتماد با دیگران تلاش می کنند. اختلال شخصیت ضد اجتماعی، اختلال شخصیت مرزی، اختلال شخصیت هیستریونیک و اختلال شخصیت خودشیفته همگی متعلق به این خوشه هستند. اختلالات خوشه B شایع ترین گروه از اختلالات شخصیت هستند.

به این فکر کنید که آیا شریک زندگی شما بدون توجه به دیگران رفتار می کند یا خیر.

فردی که به نظر می رسد قادر به همدلی با دیگران نیست، ممکن است دارای اختلال شخصیت ضد اجتماعی باشد. در شکل خفیف‌تر، این اختلال ممکن است باعث شود فرد، خودخواه، سنگدل یا پرخاشگر رفتار کند. ممکن است فردی با اختلال شخصیت ضد اجتماعی شدید مرتکب جنایت شود یا به دیگران آسیب برساند. سوء استفاده در روابط یکی دیگر از خطرهایی است که فرد دارای اختلال شخصیت ضداجتماعی آن را اعمال می کند. افراد مبتلا به این اختلال، خشم خود را بر روی شریک زندگی شان خالی می کنند.

مراقب سابقه رفتارهای تکانشی و روابط سخت باشید.

آیا شریک زندگی شما متناقض رفتار می کند و نوسانات خلقی مکرر دارد؟ در این صورت ممکن است شریک زندگی تان اختلال شخصیت مرزی داشته باشد. رفتارهای بی پروا و وابستگی عاطفی از دیگر نشانه های این اختلال است. اگر به نظر می رسد که همسرتان یک روز شما را دوست دارد و روزی دیگر بدون هیچ دلیلی از شما متنفر است، می تواند از اختلال شخصیت مرزی رنج می برد. اختلال شخصیت مرزی یکی از شایع ترین اختلالات شخصیتی است که تشخیص داده می شود.

از خود بپرسید که آیا به نظر می رسد همسرتان دائماً به توجه نیاز دارد یا خیر.

اگر همسرتان مرتباً سعی می کند در مرکز توجه قرار گیرد، ممکن است به اختلال شخصیت هیسترونیک مبتلا باشد. افراد مبتلا به این اختلال می توانند بسیار احساساتی باشند. آنها ممکن است رفتار جنسی نامناسبی داشته باشند تا مردم به آنها توجه کنند. ولع زیاد تحریک و تنوع طلبی یکی دیگر از نشانه های اختلال شخصیت هیسترونیک است.

سوال کنید که آیا شریک زندگی شما خود محور است و همدلی ندارد؟

اگر شریک شما از پذیرفتن مسئولیت اشتباهات خود امتناع می ورزد، به نظر می رسد قادر به تشخیص احساسات دیگران نیست و سعی می کند خود را مرکز همه چیز قرار دهد، ممکن است به اختلال شخصیت خودشیفته مبتلا باشد. فرد مبتلا به این اختلال ممکن است دستکاری یا حسود باشد. آنها معمولاً نگران حفظ تصویر خود بدون توجه به احساسات یا نیازهای دیگران هستند.

در نظر بگیرید که آیا شریک زندگی شما بیان می کند که از دیگران برتر است یا خیر.

خودشیفته ها تمایل دارند باور کنند که خاص و متفاوت هستند. یک شریک خودشیفته ممکن است نسبت به شما یا دیگران توجهی نشان دهد، زیرا می‌خواهد تصویر یک فرد دلسوز را نشان دهد. با این حال، آنها احتمالاً از روی همدلی واقعی عمل نمی کنند. خودشیفته ها هم دوست ندارند مورد انتقاد قرار بگیرند و انتقاد را به خوبی درک نمی کنند.

 

لطفا جهت دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره با شماره های ۰۹۰۱۰۱۳۴۶۸۴ و ۰۲۱۸۶۰۱۵۵۹۱ تماس حاصل فرمایید.