فرزندپروری

فرزندپروری موثر شما نیزمانند والدین دیگر معمولا وقتی فرزندتان به سن نوجوانی می رسد،شروع می کنید به پرسیدن سوالاتی از خودتان، در مورد نقشتان در زندگی او: من باید به چه چیزهایی توجه داشته باشم؟ چه چیز مهم است و چه چیز مهم نیست؟ همچنین ممکن است احساس سردرگمی کنید، زیرا بروز رفتاری از سوی […]


فرزندپروری موثر

شما نیزمانند والدین دیگر معمولا وقتی فرزندتان به سن نوجوانی می رسد،شروع می کنید به پرسیدن سوالاتی از خودتان، در مورد نقشتان در زندگی او: من باید به چه چیزهایی توجه داشته باشم؟ چه چیز مهم است و چه چیز مهم نیست؟ همچنین ممکن است احساس سردرگمی کنید، زیرا بروز رفتاری از سوی شما در برابر نوجوانتان ممکن است یک روز از طرف اوقابل قبول باشد وروز بعد باعث عصبانیتش بشود. ممکن است وقتی نوجوانتان در حال سردرگمی است، سعی کنید با او ارتباط برقرار کنید. در نتیجه سردرگمی او به سردرگمی شما تبدیل می شود. شما و نوجوانتان ازنظر احساس و فکر با یکدیگر تفاوت دارید و معمولا لازم است زمان زیادی صرف کنید تا بتوانید یکدیگر را درک کرده وبپذیرید.

اگر نوجوان شما شدیدا هیجانی باشد، کنترل ماهرانه ی این هیجانات برای او کار سختی است، مشکلات شدت بیشتری دارند و شما ممکن است متوجه شوید استرانژی هایی که در مورد دیگر کودکانتان به کار می آیند، در مورد این یکی اثری ندارند. سردرگمی شما به خاطر ترس شما از اینکه نوجوانتان کار خطرناکی کند،شدیدتر می شود. ممکن است شما از تجربیات قبلی خود یاد گرفته باشید که نباید برای او محدودیت قائل شوید یا انتظاری از او داشته باشید وباید مطابق میل او عمل کنید تا از واکنش های خطرناک و یا تهدیدآمیز او جلوگیری کنید. شما مانند والدین دیگر ودر شرایطی مشابه از این که نمی توانید نوجوانی مسئولیت پذیر تربیت کنید و در عین حال منزل را امن وآرام نگه دارید، احساس خستگی، پریشانی یا ناامیدی می کنید.

فرزندپروری موثر به معنی این است که کاری را انجام دهید که شما را هم در درازمدت و هم در کوتاه به هدف برساند. لازم نیست که آنچه فکر می کنید درست ومنصفانه باشد، یا بر مبنای تجربیات و باورهای گذشته باشد. این به آن معنی است که شما به وضعیت به وجود آمده نگاه میکنید، پیش زمینه ی فکری تان را ارزیابی کرده و مشخص میکنید که چه پاسخی به شما کمک خواهد کرد تا در این لحظه و در این شرایط به هدفتان برسید. فرزندپروری موثر نیاز دارد که شما ۱) هنگامی که هیجانات نوجوانتان شعله ور می شوند، آرام باشید. ۲) نوجوانتان را در موقعیتی که قرار دارد، درک کنید وبفهمید و ۳) استراتژی هایی را پیاده کنید که به شما این امکان را می دهد تا مانع تشدید شرایط بشوید. آمادگی آنچه میخواهید به آن پاسخ بدهید را داشته باشید و با شناخت وآگاهی به نوجوان یا جوانتان پاسخ بدهید .همه ی اینها به هم وابسته هستند. اگر آرام نباشید، در اجرای این استراتژی های جدید، شرایط سختی خواهید داشت.

 

برگرفته از کتاب : فرزندپروری برای نوجوان با هیجانات شدید

نویسندگان: پت هاروی/ بریت اچ راتبون

مترجمان: دکترفرهادچنگیزی/ مژگان عطار/ دکتر اسما عاقبتی

لطفا جهت دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره با شماره های ۰۹۰۱۰۱۳۴۶۸۴ و ۰۲۱۸۶۰۱۵۵۹۱ تماس حاصل فرمایید.