افراد خجالتی : مهارتهایی برای صحبت کردن

 افراد خجالتی : مهارتهایی برای صحبت کردن افرادی که به طور طبیعی خجالتی و یا دارای اضطراب اجتماعی هستند ممکن است برای ادامه گفتگو با دیگران مشکل داشته باشند. اگر فردی خجالتی هستید، حتی اگر بتوانید در محیط‌های اجتماعی صحبت کنید، ممکن است احساس ترس و وحشت داشته باشید یا به سختی صدایتان را بلند […]


 افراد خجالتی : مهارتهایی برای صحبت کردن

افرادی که به طور طبیعی خجالتی و یا دارای اضطراب اجتماعی هستند ممکن است برای ادامه گفتگو با دیگران مشکل داشته باشند. اگر فردی خجالتی هستید، حتی اگر بتوانید در محیط‌های اجتماعی صحبت کنید، ممکن است احساس ترس و وحشت داشته باشید یا به سختی صدایتان را بلند کنید تا دیگران بتوانند صدای شما را بشنوند. آموزش اینکه چگونه احساس اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، صدای خود را رسا کنید و استرس را از بین ببرید، همگی می توانند به شما کمک کنند تا با صدای بلند با دیگران راحت تر صحبت کنید و ارتباط برقرار کنید.

در گام نخست موقعیتی با اعتماد به نفس اتخاذ کنید.

اگر خجالتی هستید، ایستادن یا نشستن در وضعیتی مطمئن ممکن است به افزایش عزت نفس شما کمک کند. برخی از موقعیت‌ها می‌توانند به شما کمک کنند صدای خود را بهتر به گوش شنونده برسانید، اما در نهایت باید در هر حالتی که شما راحت‌تر و مطمئن‌تر هستید، بایستید یا بنشینید. اگر ایستاده اید، یک پا را کمی جلوتر از پای دیگر قرار دهید و وزن بدن خود را روی پای عقب قرار دهید.گردن خود را صاف نگه دارید، سر خود را بالا نگه دارید، شانه های خود را به سمت عقب بکشید و نیم تنه خود را کمی به سمت جلو زاویه دهید. اگر نشسته اید، پشت خود را صاف نگه دارید و کمی به جلو خم شوید. آرنج و ساعد خود را روی میز قرار دهید و مستقیماً به فردی که قصد صحبت با او دارید، نگاه کنید.

طوری نفس بکشید که پخش شدن صدایتان در فضا را به حداکثر برسانید.

اگر به پخش صدای خود عادت ندارید، تمرکز بر تنفس می تواند کمک کننده باشد. تنظیم نفس و حفظ حالت ایستاده، قفسه سینه شما را باز می کند و خروج صدای بلندتر را برای شما تسهیل می کند. آرام و سریع نفس بکشید، سپس درست قبل از شروع به صحبت کردن، به آرامی بازدم کنید. سعی کنید هنگام دم، ناحیه شکم خود را در حالت ریلکس قرار دهید. شانه ها و سینه خود را تا حد امکان ثابت نگه دارید. درست قبل از اینکه نفستان کم شود در انتهای جمله مکث کنید. سپس نفس بکشید تا عبارت بعدی شما طبیعی بیان شود.

صحبت کردن را با لحن صدایی که راحت هستید، شروع کنید.

اگر در مورد بلند صحبت کردن عصبی هستید یا احساس اضطراب به شما دست میدهد، با لحنی شروع کنید که برای شما راحت‌تر باشد. در ابتدا مکالمه خود را با هر لحنی که راحت هستید آغاز کنید و به تدریج به صدای بلندتر برسید. به یاد داشته باشید که آرام و ترسو صحبت کردن بهتر از صحبت نکردن است. لازم نیست برای بلند صحبت کردن عجله کنید.

دقت داشته باشید که سرعت سخنرانی خود را کاهش دهید.

بسیاری از مردم زمانی که عصبی یا مضطرب هستند به سرعت صحبت می کنند. با این حال، تند صحبت کردن می تواند بر وضوح گفتار شما تأثیر بگذارد. گفتار سریع همچنین ممکن است احتمال لغزش بر کلمات شما یا گم شدن مسیر افکارتان را افزایش دهد. سعی کنید با یک دستگاه ضبط تمرین کنید و به سرعت و وضوح گفتار خود گوش دهید، صدای خود را ضبط کنید و چندین بار گوش دهید تا ایرادات آن را بتوانید اصلاح کنید. همچنین می توانید از یک دوست بخواهید که به شما در این تمرین کمک کند. دوست شما می تواند به شما بگوید که آیا باید صدا، زیر و بم شود یا سرعت گفتار خود را تغییر دهید.

به آنچه دیگران می گویند گوش دهید.

اگر می‌خواهید با دیگران گفتگو کنید، مهم است که واقعاً به آنچه می‌گویند گوش دهید. سعی کنید زمان زیادی را صرف برنامه ریزی آنچه می خواهید بگویید، نکنید و در حین صحبت کردن دیگران بر آنچه که دیگران می گویند تمرکز کنید. با کسی که صحبت می کند ارتباط چشمی برقرار کنید و به آنچه گفته می شود توجه کنید. به آنچه گفته می شود واکنش مناسب نشان دهید. به سخنان خنده دار لبخند بزنید، در مورد مسائل غمگین اخم کنید، و با تکان دادن سر، مؤدبانه نشان دهید که هنوز گوش می دهید.

افراد خجالتی باید خود را وارد گفتگو کنند.

اگر منتظر هستید تا شخص دیگری از شما بخواهد در گفتگو شرکت کنید، ممکن است مدت زیادی منتظر بمانید. امکان دارد این مسئله برای شما دشوار باشد، در حین گفتگو، به دیگران نشان ‌دهید که علاقه‌مند به مشارکت هستید. سخن کسی را قطع نکنید، منتظر مکث کوتاهی باشید که در آن هیچ کس صحبت نمی کند، سپس صحبت را شروع کنید. چیزی مرتبط با مکالمه بگویید و از موضوعی که شخص دیگری گفته است، استفاده کنید. به عنوان مثال، ممکن است چیزی شبیه این بگویید: “من با آنچه دوستمان گفت موافقم، اما همچنین فکر می کنم.

افراد خجالتی

روی تنظیم صدای خود کار کنید.

کنترل میزان صدای تان می تواند به شما کمک کند واضح تر و رساتر صحبت کنید. سعی کنید تا حدی از نحوه صدای خود و همچنین آنچه که می گویید آگاهی داشته باشید. این نمونه دیگری است که در آن تمرین با یک دوست یا استفاده از دستگاه ضبط می تواند کمک کننده باشد. به جای استفاده از صدای یکنواخت، زیر و بمی صدای خود و سرعت کلام خود را تغییر دهید. با استفاده از گام های میان رده شروع کنید، سپس در صورت لزوم صدای خود را بالا یا پایین ببرید. میزان صدای خود را بسنجید، شما می خواهید آنقدر بلند صحبت کنید که توجه دیگران را جلب کنید، اما نه آنقدر بلند که باعث ناراحتی و مزاحمت دیگران شوید. پس از گفتن مطلب مهمی مکث کنید و کلمات خود را به آرامی و واضح بیان کنید تا همه بتوانند آنچه را که می گویید بشنوند.

 

لطفا جهت دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره با شماره های ۰۹۰۱۰۱۳۴۶۸۴ و ۰۲۱۸۶۰۱۵۵۹۱ تماس حاصل فرمایید.