تفاوت های خطرناک در انتخاب همسر

تفاوت های خطرناک در انتخاب همسر تفاوتها عموما   انواع مختلفی دارند : *تفاوتهای ساختاری : تفاوتهایی که مربوط به شخص میشود مثل تفاوت در نگرش و مذهب و شغل و تحصیل و علایق …. عموما این تفاوتها در بافت فرهنگی شکل میگیرد و جزوی از شخصیت و علایق فرد است و مربوط به رابطه ای […]


تفاوت های خطرناک در انتخاب همسر

تفاوتها عموما   انواع مختلفی دارند :

*تفاوتهای ساختاری :

تفاوتهایی که مربوط به شخص میشود مثل تفاوت در نگرش و مذهب و شغل و تحصیل و علایق ….
عموما این تفاوتها در بافت فرهنگی شکل میگیرد و جزوی از شخصیت و علایق فرد است و مربوط به رابطه ای است که فرد با پدر و مادر داشته است.

*تفاوت درانتظارات :

این مورد مربوط به رابطه ای است که پدر و مادر با هم داشته اند و باورها و تعریف های ما را شکل داده  و ممکن است که برای ما خوشایند باشد یا نباشد و باعث میشود ما در زندگی خود به دنبال فرار از این باورها و تعریف ها باشیم یا به دنبال برگشت به این باورها و تعریف ها است.
تعاریف و ساختارها قابل تغیر هستند و می توان بر سر آنها توافق و مذاکره کرد.

*تفاوت در نگرش نسبت تغییر:

بسیاری از افراد اعتقاد دارند که تغییر شدنی نیست و این افراد از تغییر میترسند و نسبت به آن گارد دارند و این موضوع باعث ایجاد تعارض میشود.
تعارضات زمانی ایجاد میشوند که افراد نمیتوانند در قبال تفاوتها تغییر کنند و یا طرف مقابل را تغییر دهند و این به معنی است که تفاوتها به خودی خود مشکل ایجاد نمیکنند بلکه نحوه برخورد ما با اختلافات و چگونگی مدیریت این اختلافات تعیین کننده شدت و نوع تعارضات است

با وجود اینکه تفاوتها و اختلافات قابل مدیریت کردن و گاها حل شدنی هستند اما برخی از تفاوتها هستند که قابل تغیير و مذاکره نیستند و خطرناک هستند و باید قبل از شروع رابطه بررسی شوند این نوع از تفاوتها نشانه هایی دارند که به شرح زیر است :

۱)احترام متقابل :
در واقع هنگامی که تفاوتها و اختلافات به حدی باشد که موجب از بین رفتن احترام متقابل شود.یعنی طرف مقابل من برای نظر من و حرف و خواسته من ارزش و احترام قایل نیست و این موضوع به عنوان نشانه ای است که میتوان متوجه خطر در رابطه شد.

۲) اعتماد:
هنگامی که متوجه مخفي كاري و دروغ در طرف مقابل میشوید و احساس میکنید که طرف مقابل میخواهد با این رفتارها جلب توجه کند که در حالت عادی و با رفتارهای عادی نمیتواند.

۳) صداقت:
هنگامی که در رابطه نمیتوانیم خودمان باشیم و نمیتوانیم ابراز وجود کنیم و این به دلیل ترس از قضاوت شدن است و باعث میشود صداقت نداشته باشیم و یا طرف مقابل با ما صادق نباشد.

۴)  حمایت کردن :
هنگامی که طرف مقابل ما در مورد موضوعی با ما موافق نیست  و به خاطر اینکه خودش موافق نیست حمایت نمیکند و میخواهد ماراهم با خودش هم نظر کند و خواسته خودش را تحمیل کند،اين نشانه خطر است .زیراشریک عاطفی ما در هر صورت باید حامی باشد و این حمایت الزاما به معنی موافقت و همراه شدن نیست .

۵)  عدالت / برابری
شرایط و قوانین باید برابر و عادلانه باشد و اگرنباشد یعنی به نوعی نشانه خطر است در مورد هر موضوعي باید توافق و مذاکره داشته باشیم  و حق و حقوق هر کسی در رابطه رعایت شود.

۶) هویت فردی:
عموما نباید به خاطر حفظ رابطه هویت فردی و داشته های شخصی خود را از دست بدهیم مثل هنگامی که  از جمع دوستان فاصله میگیریم و یا کار خود را از دست میدهیم و…

درست است که رابطه محدودیت هایی را به وجود می آورد و تا حدودی هویت فردی را مخدوش میکند اما نباید این موضوع خیلی زیاد باشد.

لطفا جهت دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره با شماره های ۰۹۰۱۰۱۳۴۶۸۴ و ۰۲۱۸۶۰۱۵۵۹۱ تماس حاصل فرمایید.