افسردگی اساسی

افسردگی اساسی : طبق dsm-4 ، بیماریهایی که ممکن است همزمان با افسردگی  فرد به انها مبتلا باشد مثل افسردگی اساسی، اختلال دوقطبی، و اختلال دیس تایمی ممکن است که بر کودکان و نوجوانان هم تاثیر بگذارند و خطر سوء مصرف مواد و خودکشی را افزایش دهند. رواج افسردگی تا قبل از ۶ سالگی کم […]


افسردگی اساسی : طبق dsm-4 ، بیماریهایی که ممکن است همزمان با افسردگی  فرد به انها مبتلا باشد مثل افسردگی اساسی، اختلال دوقطبی، و اختلال دیس تایمی ممکن است که بر کودکان و نوجوانان هم تاثیر بگذارند و خطر سوء مصرف مواد و خودکشی را افزایش دهند. رواج افسردگی تا قبل از ۶ سالگی کم است ولی در نوجوانی به ۸درصد می رسد. در کودکی خطر افسردگی بین پسرها و دخترها مساوی است اما در نوجوانی نسبت دخترها افزایش می یابد.

برای تایید اینکه یک کودک یا نوجوان افسردگی اساسی دارد باید چند نشانه اساسی DSM-4 را دارا باشند. این علایم  که تقریبا هر روز مشاهده می شوند عبارتند از خلق افسرده در در اکثر روز، کاهش لذت و علاقه، کاهش یا افزایش وزن، بی خوابی یا خواب زیاد، افزایش فعالیت یا کندی حرکتی، خستگی، احساس پوچی و افکار مداوم مرگ. این علایم  باید با مانع عملکرد فرد شده باشند و یا نتوان انها را با یک علت محیطی (مثل مرگ فردی نزدیک) یا استفاده از دارو یا مواد خاص توضیح داد.  البته علایم اولیه ممکن است ملایم تر باشند یا همه علایم  وجود نداشته باشند.

شناسایی افراد در خطر ابتلای افسردگی اساسی

برای اینکه در جمعیت سالم کودکان و نوجوانان افرادی را که در خطر ابتلای افسردگی قرار دارند شناسایی کنیم ابزارهایی وجو دارند. برای تشخیص زودهنگام افسردگی چند مانع وجود دارد: علایم افسردگی در کودکان و نوجوانان اغلب ممکن است متناسب با سنشان نرمال به نظر برسد؛ پزشکان اطفال خیلی تمایل ندارند برای بچه ها تشخیص بیماری روانی بگذارند و معمولا اختلالاتی مثل افسردگی را مخصوص بزرگسالان می دانند. اما افسردگی شروع زودهنگامی در کودکی و نوجوانی دارد. دشواری تشخیص در کودکان به این علت است که انها در درک و توصیف احساساتشان ناتوان هستند. ممکن است زودرنج یا پرخاشگر شوند ولی انچه که انها را ازار می دهد بیان نکنند. درواقع زودرنجی و تحریک پذیری برجسته ترین نشانه افسردگی در کودکان و نوجوانان است.

سابقه افسردگی در هریک از والدین خطر افسردگی را در کودکان افزایش می دهد. پزشکان اطفال باید به این مورد بیشتر توجه داشته باشند. این عوامل احتمال افسردگی را در کودکان و نوجوانان افزایش می دهد: کشیدن سیگار، مرگ یکی از والدین یا یک فرد نزدیک، شکست عشقی، نقص توجه، اختلال رفتاری، و عوامل دیگری که موجب اختلالات یادگیری می شوند، سوء استفاده یا غفلت و جدایی والدین از انها.

علایم یی که یک پزشک اطفال برای تشخیص افسردگی باید درنظر بگیرد عبارتند از: تغییرات سریع رفتاری، پرخاشگری، خشم، زودرنجی،تغییرات در الگوی خواب یا در اشتها، کم شدن عزت نفس، فاصله گرفتن از دوستان یا از خانواده، لباس پوشیدن ژولیده یا ظاهر پریشان. بعضی از نشان ها ظاهرا با افسردگی ارتباط ندارند ولی با ان همراه هستند مثل سردرد. سردرد ممکن است مهمترین نشانه افسردگی در کودکان و نوجوانان دختر باشد.

لطفا جهت دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره با شماره های ۰۹۰۱۰۱۳۴۶۸۴ و ۰۲۱۸۶۰۱۵۵۹۱ تماس حاصل فرمایید.