وسواس

وسواس یعنی افکار ناخواسته و احساساتی که فرد را مجبور میکند به صورت مکرر عادات و اعمالی را انجام دهد تا اضطرابش کم شود. وسواسها شامل موارد زیر می شوند: نگرانی غیرمنطقی و دائمی درمورد کثیفی و آلودگی، اهمیت زیاد به نظم و ترتیب، ترس از اسیب یا درخطر بودن خود یا کسی که دوستش […]


وسواس یعنی افکار ناخواسته و احساساتی که فرد را مجبور میکند به صورت مکرر عادات و اعمالی را انجام دهد تا اضطرابش کم شود. وسواسها شامل موارد زیر می شوند:

نگرانی غیرمنطقی و دائمی درمورد کثیفی و آلودگی، اهمیت زیاد به نظم و ترتیب، ترس از اسیب یا درخطر بودن خود یا کسی که دوستش دارد، اصوات و واژگان ناخواسته ای که باید بیانشان کند، ترس ازدست دادن چیزی ارزشمند.

فرد در اثر این وسواسها خود را مجبور می بیند که کارهایی را مکررا انجام دهد: شستشوی دائمی دستها یا اشیاء، مرتب و منظم کردن، چک کردن اشیاء یا اطلاعات، تکرار یک اسم یا جمله یا یک فعالیت ، نگهداشتن اشیاء به دردنخور، شمردن، دنبال اطمینان بودن.

بیشتر کودکانی که وسواسی تشخیص داده می شوند حدود ۱۰ سال دارند. البته حتی بچه های سن  ۲-۳ ساله هم می توانند به وسواس مبتلا شوند.پسرها معمولا بعد از بلوغ دچار وسواس می شوند اما دخترها بیشتر در نوجوانی به این اختلال مبتلا می شوند. مطالعات نشان داده اند که نوجوانانی که مبتلا به اختلالات خوردن هستند بیشترین اختلالی که ممکن است توام با اختلال خوردن دچار شوند وسواس است.