۶ موضوع کلیدی در روند بهبودی از بیماری روانی جدی (رشد پس از سانحه)

6 موضوع کلیدی در روند بهبودی از بیماری روانی جدی

بیماری روانی جدی بیماری روانی جدی: گاهی اوقات افراد ممکن است پس از یک ضربه روحی، تغییرات مثبتی را تجربه کنند، پدیده ای که به نام رشد پس از سانحه (PTG)  post-traumatic growth می گویند. کسانی که مشکلات سلامت روانی دارند نیز قادر به رشد پس از سانحه  هستند. تحقیقات جدید نشان می دهد که […]


بیماری روانی جدی

بیماری روانی جدی: گاهی اوقات افراد ممکن است پس از یک ضربه روحی، تغییرات مثبتی را تجربه کنند، پدیده ای که به نام رشد پس از سانحه (PTG)  post-traumatic growth می گویند.

کسانی که مشکلات سلامت روانی دارند نیز قادر به رشد پس از سانحه  هستند.

تحقیقات جدید نشان می دهد که افرادی که نگرانی های مربوط به سلامت روان دارند می توانند PTG را در شش حوزه کلیدی تجربه کنند.

رشد پس از سانحه (PTG) یک فرآیند تغییر و تحول مثبت در عواقب یک رویداد آسیب زای روحی روانی است. در حال حاضر، به خوبی مستند شده است که مبارزه در مواجهه با ناملایمات می‌تواند منجر به قدرت شخصی بیشتر، روابط قوی‌تر و امکانات جدیدی شود که فراتر از آنچه فرد قبل از رویداد داشته است، می‌شود.

در حالی که تحقیقات در مورد PTG در ۲۰ سال گذشته رشد زیادی داشته است، کمتر در مورد نحوه عملکرد آن در افرادی که دارای شرایط سلامت روانی جدی هستند شناخته شده است. پروفسور مایک اسلید از دانشگاه ناتینگهام و همکارانش به منظور تعمیق بینشی در مورد چگونگی عملکرد این فرآیند در جمعیتی که به طور سنتی از آنها استفاده نمی شود، با ۷۷ شرکت کننده بریتانیایی که در مورد سفرهای بهبودی خود با بیماری روانی جدی دست و پنجه نرم می کردند، مصاحبه کردند.

پیشینه شرکت‌کنندگان متنوع بود و شامل اقلیت‌های قومی، افراد LGBT+، داوطلبان همسال با تجربه‌ای زنده از کنار آمدن با شرایط سلامت روان، و افرادی بود که با روان پریشی زندگی می‌کردند. پس از مصاحبه، تیمی از کدنویسان روایت های خود را برای مضامین تحلیل کردند.

نتایج قابل توجه بود. تجزیه و تحلیل موضوعی شش موضوع کلی را نشان داد که ابعاد مختلف رشد پس از ضربه را منعکس می کند. یک مرور کلی از یافته ها در زیر ارائه شده است.

رشد پس از سانحه (PTG)  post-traumatic growth

موضوع ۱: خودشناسی

این موضوع توسعه یک درک “کامل تر و عمیق تر” از خود را نشان می دهد. شرکت کنندگان گزارش دادند که هنگام برخورد با احساسات دشوار، دسترسی، پذیرش و توجه بیشتری داشتند. یکی از شرکت‌کنندگان به اشتراک گذاشت: «همه چیز در مورد پذیرش خود، شناختن من است و کمک کرد.»

موضوع ۲: احساس خود

شرکت کنندگان حس مثبت تری از خود ایجاد کردند، که در آن تجارب مربوط به بیماری روانی ادغام شده و به عنوان دارای ارزش تعریف می شوند. یک موضوع برجسته احساس غرور به خود بود. یکی از شرکت کنندگان بیان کرد: من این روزها به ارزش خودم ایمان دارم… باید دستی به خودم بزنم.

موضوع ۳: چشم انداز زندگی

شرکت کنندگان قدردانی و قدردانی جدیدی از زندگی به دست آوردند یا پرورش دادند. آنها همچنین در تجربیات خود معنا پیدا کردند: یک مصاحبه شونده منعکس کرد: “وای، من می بینم که کجا هستم، و به آن زمان برمی گردم، و فقط فکر می کنم، “تو بیهوده از آن عبور نکردی.”

موضوع ۴: رفاه

تغییرات روانشناختی که در بالا ذکر شد با مشارکت شرکت‌کنندگان که رویکردی فعال‌تر برای بهزیستی و سبک زندگی خود داشتند و تصمیم گرفتند “خوب بمانند” هماهنگ شد. این به افزایش مشارکت در هنر، موسیقی، ورزش، طبیعت و یادگیری تبدیل شد. یکی از شرکت‌کنندگان خاطرنشان کرد: «…من به‌تازگی متوجه شدم که یادگیری آنقدر درمانی و مفید است که احساس می‌کنم اکنون در نقطه‌ای هستم که می‌توانم واقعاً مطالعه کنم و ذهنم را به سمت انجام کاری با ارزش بگذارم.»

موضوع ۵: روابط

روابط شرکت‌کنندگان در فرآیند PTG تغییر کرد، که در آن تصمیم به ادامه، تمدید یا پایان دادن به ارتباط با دیگران گرفتند. آنها همچنین برای دیگران همدلی بیشتری پیدا کردند و میل به بازپرداخت داشتند، همانطور که روایت یکی از شرکت‌کنندگان نشان می‌دهد: «من فقط خود را به عنوان چراغ راه دیگران می‌بینم که، می‌دانید، در حال تلاش هستند، و دیگرانی که کارها را دشوار می‌یابند.»

موضوع ۶: معنویت

شرکت‌کنندگان عمیق‌تر معنوی و مذهبی شدند، چه از طریق آگاهی بیشتر و چه از طریق تمرین واقعی. مصاحبه شونده به سادگی گفت: «فقط دعا کن، دعا کن. (می خندد) کار می کند، انجامش بده، نترس.»

لطفا جهت دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره با شماره های ۰۹۰۱۰۱۳۴۶۸۴ و ۰۲۱۸۶۰۱۵۵۹۱ تماس حاصل فرمایید.